Baantje gevonden in Brisbane
Door: bart
Blijf op de hoogte en volg Bart
02 December 2008 | Australië, Brisbane
Hoi,
Hier weer een berichtje uit het zonnige Brisbane. De zomer is hier nu echt begonnen, en bij jullie? Het heeft zelfs al gesneeuwd in Nederland heb ik vernomen. De afgelopen dagen lekker aan de lagoon gelegen en weer aan mijn tintje gewerkt. Heerlijk. Het zoeken naar werk koste alleen nogal wat moeite, maar uiteindelijk toch wat gevonden. Uiteindelijk moet je maar tevreden zijn met wat er op je pad komt.
Zondagavond kreeg ik een smsje dat ik uitgenodigd was voor een sollicitatiegesprek bij een verhuisbedrijf voor verhuizer. Hier ben ik vanochtend dan ook geweest. Samen met 4 anderen moesten we vragen beantwoorden, een film bekijken, en werd er gekeken of je fysiek kapabel genoeg was voor het werk. Ik moest er om 11 uur zijn en ben er met de bus en trein naar toegegaan. Het kost me een uurtje om er te komen. Toch raar, in Nederland heb ik echt een hekel aan het openbaar vervoer, maar hier totaal niet. Waarschijnlijk omdat ik wat rust in mijn lichaam heb kunnen vinden.
Maar goed, na het 1,5 uur durende interview werden we 1 voor 1 apart geroepen om het papierwerk door te nemen en om aan te horen of je aangenomen was. Ik was als laatste, maar dat mocht niet baten. Iedereen kreeg te horen dat er nog contact met ze opgenomen zou worden, maar ik kreeg te horen dat ik zaterdag om kwart voor 6 s'ochtends moet gaan beginnen. Super natuurlijk, maar nu nog even uitvogelen of er nachttreinen rijden om een uurtje of 5. Anders is er misschien een optie om een scoortje te kopen. Het verdiend de eerste periode nog niet zo heel goed, maar als je je eigen bewijsd en inzet, wordt er na een korte periode gekeken wat er aan gedaan kan worden. Ook is er promotie als je niets beschadigd tijdens het verhuizen. En overuren en op zaterdag en zondag worden extra beloond. Ben beniewd, maar heb er erg veel zin in. Even opnieuw in een ritme komen na 9 weken niet gewerkt te hebben.
Helaas heb ik geen foto's van de afgelopen tijd, zal kijken of dit tijdens mijn werk kan met nieuwe collega's.
Mijn mede reisgenoten Mike en Paul hebben naar alle waarschijnlijk ook een baantje gevonden, in de horeca, en kunnen dit weekend aan de slag.
Verder zijn we nog aan het kijken naar appartementen, zijn er bij 1 geweest, maar deze lag niet centraal genoeg en het huis was enorm verouderd. Maar dit is nu niet het allerbelangrijkste. We gaan kijken of we met zijn vieren op een kamer kunnen, moet waarschijnlijk wel lukken. Toch iets meer privacy. De kamer waar we nu liggen is een grote freek show. Een Ier die poedel naakt ligt en die overdag alleen maar rondjes om het hostel loopt, en een stelletje wat regelmatig ligt te rollebollen als je wil gaan slapen.
Verder heb ik niet veel te melden, hoop dat jullie een fijne Sinterklaas tegemoet gaan, wij zullen hier een biertje op drinken, want hier kennen ze het niet.
Hebben jullie de wintersport trouwens al geboekt, wel jammer dat ik een jaartje moet overslaan, alhoewel je bij de Snowy Mountains ook kan skieen.
Goed, de groeten aan iedereen en tot hoors!!!!!!!!!
Goed, de groeten aan iedereen en tot hoors!!!!!!!!!
02 December 2008 - 06:56
Gerard:
Goed te horen dat je een baan hebt gevonden......mogen we ook weten wat voor werk? -
02 December 2008 - 10:12
Mary:
Wat fijn dat je een baantje hebt. Altijd makkelijk een neef in de verhuis. Vrijdag sinterklaas bij mij, oma komt ook. Misschien dat ze weer een stukje wilt schrijven. -
02 December 2008 - 11:13
Hannie:
Hoi Bart,
Je gaat nu echt ervaring op doen als "gastarbeider".
Weer een ervaring rijker.
Nu nog een vierpersoonskamer en jullie kunnen er hopelijk weer enkele weken tegen.
Een beetje structuur is prettig en natuurlijk ook de dollars komen goed van pas!
Succes voor je eerste werkdag.Je hebt in Nederland al veel ervaring opgedaan met verhuizen bij familie en vrienden, dus dat gaat goed komen, alleen lichamelijk een beetje zwaar.
Liefs, mam
02 December 2008 - 14:25
W&W:
Wat zijn wij toch bofferds met een neef die vrijwillig ruime tijd voor onze verhuis ervaring in die branche op gaat doen. Goed oefenen dan komt onze verhuis beslist goed over.
Is er in deze omgeving weinig te zien ?
We horen wel van je tilcapaciteiten bij de verhuizers,
groetjes W&W -
02 December 2008 - 17:34
Liedeke:
Hi Bart,
Gefeliciteerd met je eerste baantje! Goed van je dat je lekker fysiek aan de slag gaat als verhuizer! Geniet ervan en volhouden he?!
02 December 2008 - 19:49
Rini.:
met caraval heb ik de wintersport geboekt, als je terug bent gaan we samen weer eens een weekeindje skieen Bart werk ze en groeten aan de rest Rini, -
02 December 2008 - 19:56
Han:
Super Bart, je eerste baan. Waar staat het bedrijf van je eerste werkgever? Het zal wel wat wennen zijn zeker als er bankstellen in de lift moeten, maar ja daar heb jij ervaring in. Het is denk ik lichamelijk erg zwaar. Ik heb ook nog een tennisracket voor je bespannen. Groet Han. -
03 December 2008 - 19:01
Hans En Anja:
Hoi Bart,
Fijn voor jou dat je een baan gevonden hebt.Wel uitkijken voor je rug,maar jij kunt wel wat hebben.Succes met zoeken naar een geschikt appartement.Groet Hans en Anja -
04 December 2008 - 12:09
Petra:
Hoi Bart Zet hem op laat ze een poepie ruiken Kun je wel op tijd beginnen?(vervoer)of moet je al vroeg in de avond er naar toe en je vermaken tot dat je moet beginnnen? Nou zet hem op he! gr Petra -
04 December 2008 - 16:28
Wil:
Hoi Bart,
Succes met je eerste baantje... en zal wel eff wennen zijn, vroeg naar bed en vroeg op. Maar het is voor een goed doel je verdient ze weer terug.... en nu nog een geschikte woonruimte en het kan niet meer stuk voor jullie. Ook voor jullie een fijne sinterklaas!!!!! Drink er maar een biertje op met z'n allen.
Groetjes aan de jongens, Jim en Wil -
04 December 2008 - 19:15
William:
Hoi Bartje,
weer eens wat anders dan palenmaken.
ik hoor dat het goed gaat daar dat is goed bartje .veel succes daar met je nieuwe job ik hoop dat het bevalt. grj w.piree -
05 December 2008 - 15:20
Oma:
Alles gehoord bij Mary hoe je het stel. Fijn dat je een baantje hebt gevonden. Ik hoop dat jer er prettig gaat werken, want wie had nu ooit gedacht dat jij verhuizer zou worden. Ik hoor de resultaten nog wel.
Nog bedankt voor je kaart en verder heel veel groetjes van Oma.
05 December 2008 - 18:02
Bas:
Dus je gaat een tijdje in Brissie verblijven... Mijn absolute favoriet!!! Appartementje zoeken is natuurlijk altijd goed, maar kijk een naar Somewhere To Stay! Ik was daar 5 maanden en had de tijd van mijn leven. Ik had een vaste baan bij een Mango exporteur en sliep in SWTS. Daar waren veel "long term guests" die ook alle werkten of werk zochten. Een heel goed alternatief voor appartement, zeker als je meer mensen wilt leren kennen.
Het ga je goed kerel!!! -
05 December 2008 - 18:04
Bas:
ps: doe ze de groeten van mij! -
05 December 2008 - 18:10
In SWTS -
07 December 2008 - 19:11
Omer:
hoi hoi schat, alles goed? met mij gaat heeel goed, ik ga met mijn geliefde trouwen binnenkort. (dit maand) jammer dat jij er niet bij kan zijn. Maar een vraagje : heb je wel echt een baan ?? of is je baan foto's maken van dieren in the jungel???? hahahahaha. zo te zien ben je fotograaf geworden. dat is juist waar ik naar op zoek ben voor mijn bruiloft. zo'n goeie als jou kon ik niet vinden. trouwens moeten jullie ook veeeeel belasting betalen als hier in nederland?? ik hoop het niet voor je. -
09 December 2008 - 19:06
De Visjes:
Hoi Hoi Bart,
Eindelijk eens een berichtje vanuit Prinsenbeek. Hier is het vergeleken bij jouw in Australie erg saai volgens mij, lekker leventje heb je daar. Hopelijk vind je snel een baantje, want het luxe leventje kan niet blijven duren!!!
Fijne feestdagen alvast en tot mails,
Kussen de 3 visjes uit Prinsenbeek -
11 December 2008 - 13:51
Mariette:
hoi die BART
je eerste dagen werk er weer opzitten ???
hoe was het om na zo'n tijdje weer aan de slag te gaan ??? wel goed voor je saldo want dat slink ook erg snel denk ik. Heb je 'smorgens om 5uur wel een trein ??jullie hebben het daar prima naar je zin zo te zien, je foto's met allerlei troetelbeertjes liegen er in elk geval niet om.
Wij zijn hier al weer met de kerst bezig.
marlou en eelco komen de 22e met de auto vanuit het noorden hier heen om de kerst met ons door te brengen.
zo Bart en boys veel succes met alles en fijne feestdagen daar.
vr. gr. AD & MARIETTE
11 December 2008 - 18:21
Neef Paul:
He Bart,
Goed te lezen dat je aan het werk bent. Al die veakantieverhalen maken me maar jaloers... fijn dat de handen uit de mouwen gestoken worden. Hier in Maarheeze is het koud en bereiden we ons voor op de kerst. Ondertussen nog een weekje werken en dan 2 weken OFF!. Geniet ervan daar en groeten van ons allen. Paul, Marli, Luc, Lotte en Ben -
12 December 2008 - 02:03
Adriaan:
hoi bart ik ben adriaan en ben chauffeur bij van de berg in oosterhout
Ik ben momenteel ook in australie voor 3 mnd en ik denk dat ik eid december begin januari in de buurt van brisbane ben misschien is het leuk om samen een keer een biertje te drinken
Ik ben bereikbaar op haakiewaarbenjij.nu als je een adres achter laat kom ik je misschien even opzoeken
groetjes adriaan -
14 December 2008 - 17:49
Eddy:
hey bart,ben blij dat het goed gaat met jou,je hebt een baan dus het komt allemaal goed,,,succes verder bart,,,,groetjes,, -
29 December 2008 - 14:46
Mariëtte:
hoi Bart,
hoe gaat het in Australië ?? Hier is het nu volop winter en de kerstdagen net achter de rug.
wij wensen jou een goed en gezellige jaarwisseling
gr. Ad & Mariëtte