Kerstdagen doorgebracht in Byron Bay - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Bart Malcontent - WaarBenJij.nu Kerstdagen doorgebracht in Byron Bay - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Bart Malcontent - WaarBenJij.nu

Kerstdagen doorgebracht in Byron Bay

Door: bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

27 December 2008 | Australië, Byron Bay

Hallo, allen fijne kerstdagen gehad? Hoe was de jaarlijkse gourmet en stapavond?

Wij hebben de kerstdagen zoals jullie al hadden gehoord doorgebracht in Byron Bay. We wilden even weg van Brisbane en het hostel waar we verblijven en dan is er geen beter uitje dan Byron Bay. Een super leuk dorpje aan de kust. Tevens het meeste Oostelijke punt van Australie. We waren een beetje laat met het boeken van het hostel en over hoe dat we er naar toe zouden gaan, maar uiteindelijk is toch alles goed gekomen. Het hostel was wel iets prijziger vanwege kerst, en we hadden geluk, want dit waren de laatste plaatsen die we konden krijgen. We hebben voor deze dagen een auto gehuurd, wat toch een stuk prettiger is dan met het openbaar vervoer.
Eenmaal aangekomen afgelopen woensdag zijn we gelijk naar het strand gegaan met een surf- en bodyboard. Er stonden redelijk goede golven, dus dit was een leuk speelkwartiertje voor ons. Helaas begon het einde van de middag te regenen waarna we naar het hostel zijn gegaan. Hier de nodige biertjes gedronken en savonds op stap gegaan. Erg gezellig, er waren een hoop bekenden die we in Brisbane ook al hadden ontmoet en in het hostel ook nog nieuwe mensen ontmoet waar we dagen mee door hebben gebracht.

De volgende dag was het super weer, dus de hele dag op het strand verbleven. Lekker in het water gelegen, Mike kan zelfs al op het board blijven staan zonder de nodige lessen. Als we de volgende keer weer op doorreis gaan, wil ik een dagje les gaan nemen. Dan krijg je toch de nodige uitleg die je nodig hebt. Helaas was er deze dag savonds niets open, maar er kwam iemand met het idee om te gaan barbequen aan het strand. Hier waren meerdere mensen opgekomen, zodat er massaal gegeten, gedronken en gefeest werd. Een erg geslaagde dag kun je wel zeggen.

De laatste dag moesten we al vroeg uitchecken, waarna we voordat we weer terug gegaan zijn naar Brisbane nog even naar het lookout punt bij de vuurtoren gereden zijn. Niet willen missen, want dit was echt een mooi uitzicht. Hier hebben we 3 verschillende groepen dolfijnen zien spelen langs de kust. Als je goed kijkt op de foto kun je zien dat ze in de golf aan het spelen zijn en uit het water springen. Super.
Hierna zijn we terug gereden naar Brisbane om de auto terug te brengen. Zondag nog een dagje werken en woensdag gezellig nieuwjaar vieren bij de lagoon te South Bank (Brisbane).

Bij deze wil dan iedereen alvast een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2009 toewensen, voor degene die ik van tevoren niet meer spreek. Heel veel plezier en de groeten aan iedereen. Doei.

• 27 December 2008 - 09:08

Han:

Zo te zien een mooie omgeving en een lekker weertje. Komen je surflessen nog van pas (?) of is het een geheel andere techniek. Leuk die dolfijnen. Ik ga vandaag en morgen bij Jaap enkele wanden in de gang, slaapkamer en toilet schilderen. Klein verschil met jou, ha ha.... Tweede Kerstdag zijn we met Irma en Louran naar de inmiddels bekende stad Antwerpen geweest, blijft een geweldige stad. Bart ook jij een goed uiteinde en een goed en gelukkig nieuw jaar. Groet Han

• 27 December 2008 - 09:19

Hannie:

Hoi Bart,
    Leuk een "surfende" kerst gehad! Mooie sralende foto's! Wij hebben geen foto's gemaakt van de kerst, maar wel heerlijk genoten.
    Heerlijk 2 dagen uit eten geweest, zelfs in het buitenland! België!!!
    Bart geniet van je "bijzondere" jaarwisseling en een ontspannend en mooi 2009!
    Een nieuwjaarsknuffel van mam.

• 27 December 2008 - 10:15

Wil & Jim:

Hoi Bart,

Ook jou verhaal is weer schitterend.....geweldig om die dolfijnen zo te zien. Jullie hebben het goed naar jullie zin, zo te zien en horen. Geniet er van en een gezellige jaar wisseling daar in Australie.
    Groetjes uit een koud Holland.

• 27 December 2008 - 11:46

Rick:

Heey Bart,

Een leuke kerst gehad zo te zien! Goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!

Jij ook alvast een goede jaarwisseling, maar dat zal wel goedkomen daar!!

Groetjes Rick

• 29 December 2008 - 11:30

W&W:

Hallo Bart,
    Wij zijn net thuis gekomen van onze jaarlijkse wintersport. Ik schat dat onze temperatuursverschillen zo tussen de 45 en 50 graden liggen. Wij hadden temperaturen van -13 gr.
    Ondanks de koude was het zalig skieen want de sneeuwconditie was geweldig, tot in het dal lag er minstens een meter sneeuw. Wieteke en Jeff blijven nog een weekje, samen met een groep van 20 vrienden vieren ze oud- en nieuw in de sneeuw. Katrien en Rogier zijn na 8 dagen skieen weer naar het "Haagse"vertrokken en wij zijn weer in Dongen beland. Vanmorgen heb ik je vader nog aan de telefoon gehad, zij hadden ook fijne kerstdagen gehad en hebben moeder een fijn kerstfeest gegeven.

Ik wens je een goed uiteinde en weer een super 2009 toe.
    W&W

• 29 December 2008 - 13:32

Ellie En Hans:

We zien wel dat het goed met je gaat, geniet er van. Een goede jaarwisseling en een goed 2009

• 29 December 2008 - 14:37

Katrien:

Hi Bart,

Wow wat een mooie foto's zeg. En heerlijke verhalen. Volgens mij heb je de tijd van je leven.... Geniet maar lekker.
    Mam schreef al, dat we een heerlijke wintersport / kerst hebben gehad! Het was weer ouderwets gezellig. heerlijk kunnen skiën, dus wat wil je nog meer.
    Veel plezier met oud en nieuw!
    Groeten katrien

• 29 December 2008 - 20:25

Eddy :

hey bart zo te lezen heb je (your time of life)zoals ze in het engels zeggen,,moeie foto's allemaal jongen,zonnig en zo en wij maar van de kou lijden,,,maar ja ,,het ga je goed bart en blijft jij maar avonturen beleven.groetjes bart,,eddy

• 02 Januari 2009 - 09:57

Harry:

Mede namens Marie-Louise wens ik jou een heel voorspoedig, maar vooral een gezond 2009 toe. Nog een mooi verblijf in het verre oosten/westen. Wij blijven middels dit medium goed op de hoogte van jou verdere reis.
    Met de vriendelijke groeten uit Oosterhout.
    Harry en Marie-Louise.

• 07 Januari 2009 - 14:02

Daisy:

Hey Bartje,
    Een heel gelukkig 2009!
    Goed om te horen dat jullie het nog steeds zo naar jullie zin hebben!
    Bbq-en met kerst, is weer eens wat anders, haha. We hebben hier in NL zelfs de -20 bereikt, das een heel ander verhaal he.
    Have fun,
    Liefs Dais