Duiken!!!!!
Door: bart
Blijf op de hoogte en volg Bart
30 Oktober 2008 | Australië, Sydney
Ha luitjes, we zijn weer boven water.
Allereerst wil ik ons pa feliciteren met zijn verjaardag (dikke zoen).
Afgelopen maandag was het dan zover, om 6 uur ons bed uit om terug in de schoolbanken te mogen. Ja, dit lees je goed, en savonds kregen we zelfs huiswerk mee naar huis, was dit even wennen. En nog in het Engels ook, want het examen werd afgenomen in het engels. Op deze lokatie was ook een zwembad aanwezig, waar we de eerste dag onze eerste duik al hadden. Best een vermoeiende dag, en bij thuiskomst zoals gezegd in de boeken. Dinsdag werden we weer om 7 uur opgehaald en hebben we 3 kwart van de dag in het zwembad geoefend. Aan het eind van de dag nog wat theorie les en als laatst dus het examen. Dit was best pittig, 50 vragen en je mocht er maximaal 10 fout hebben. Spreken gaat me best goed af op het moment, alleen lezen en begrijpen daar heb ik nog wat moeite mee. Maar blijkbaar ook niet zo heel veel, want ik had namelijk 9 fout. Best netjes toch.
Na 2 dagen genoeg geoefend te hebben was het tijd voor het echte werk. Wederom om 7 uur opgehaald en reden we naar de haven waar onze boot lag om aan te gaan varen. Het lag zo'n 2uur varen verwijderd van Cairns. Dit was ook een dagjesboot, dus eenmaal aangekomen bij onze boot waar we ook zouden overnachten, was het tijd om over te stappen. Al snel moesten we ons snorkel materiaal bij elkaar zoeken en gingen we het water in. Wel een rare (in het begin een beetje eng zelfs) om midden in de oceaan het water in te gaan. Maar gelukkig was alles goed geregeld en hadden we een zeer professioneel manschap aan boord om ons te begeleiden. Na het snorkelen hebben we met zijn allen ontbeten en moesten ons klaar gaan maken voor onze eerste echte duik. Duiken op zich is al een hele ervaring, maar dan ook nog in deze omgeving, wat is dit mooi zeg. Jammmer dat er van het rif over een jaar of 60 niet veel meer van over is. Dus wat zijn wij toch een bofkonten.
De eerste duik zijn we tot een diepte van 12 meter gegaan en zijn we ongeveer 35 minuten onder geweest. Bij de eerste duik was nogal wat stress, waardoor je veel ademde en het lucht wat je bijhad snel opraakte.
Na de eerste duik zijn we met de boot naar een andere lokatie gevaren, gelukkig, want hier hebben we echt van alles mogen zien.
De tweede duik zijn we 50 minuten onder geweest, de derde zelfs 63 minuten en op een diepte van 18 meter. Wat een mooie tropische vissen, en hoe het rif leeft, onbegschrijfelijk, dit moet je bijna met eigen ogen gezien hebben.
Bij deze duik hebben we zelfs haaien gezien op een paar meter afstand, welliswaar rifhaaien, maar een haai is een haai he.
Savonds was er een optie om een nachtduik te doen, uiteraard hebben we hier aan meegedaan. Uitgerust met slechts een zaklamp gingen we op pad. Ongeveer een half uur, hier hebben we slapende schildpadden gezien van ongeveer een diameter van een meter. Echt groot. Snachts is er nog veel meer leven te zien.
De volgende dat werden we om 5.15uur al gewekt en zou bij de eerste duik een film van ons worden gemaakt. Deze is echt mooi geworden, heb hem naar mijn ouders gestuurd. Denk dat hij er over ongeveer 3 weken zal zijn. Eigenlijk is ie voor kerst bedoeld, maar mocht je hem eerder willen zien, neem dan contact op met mijn ouders.
Verder hebben we deze dag nog 2 duiken mogen doen en zijn we rond 3 uur weer terug naar wal gevaren.
Helaas heb ik niet echt foto's kunnen maken, zeker niet onder water omdat je hier voor gecertificeerd moest zijn. Dit kon alleen bij onze laatste vrije duik, of je kon een navigatie les nemen, hier hebben we dan ook voor gekozen en hebben we als laats toch de film gekocht voor de liefhebbers. Deze is echt heel leuk geworden, we hebben zelfs met onze zonnebril op op de bodem van de oceaan een lekker biertje gedronken, al nieuwsgierig???
Maar goed, vanavond gaan we op stap, want dat hebben we de afgelopen 4 dagen niet kunnen doen. Morgen een wasje draaien, spullen inpakken en zaterdag naar cape tribulation, waar we 2 overnachtingen hebben en 3 dagen verblijven, zonder internet waarschijnlijk. Hierna willen we naar Trulli reizen met de bus, ongeveer 150 km ten zuiden van Cairns. Hier willen we even gaan werken om even terug te keren naar het normale leventje. (zal wel meevallen)
Zo, bij deze de groetjes weer aan iedereen en tot hoors.
Ik krijg nog altijd erg leuke berichten terug van jullie. Ik kan ze alleen niet allemaal beantwoorden, maar dat begrijpen jullie wel.
Doei doei
Allereerst wil ik ons pa feliciteren met zijn verjaardag (dikke zoen).
Zo, bij deze de groetjes weer aan iedereen en tot hoors.
Doei doei
30 Oktober 2008 - 09:10
Marianne En Jos:
proficiat met de verjaardag van je vader.
Je bent door het duiken alweer een ervaring rijkergeworden. -
30 Oktober 2008 - 11:28
Patricia Van Gils:
hoi
zo zo dat ziet er mooi uit hoor en het klinkt echt fantastisch hoe je het allemaal beschrijft.
Nou nog veel plezier
groetjes -
30 Oktober 2008 - 11:29
Paul:
He Bart,
Het houdt niet op, alleen maar leuke dingen die je doet. je komt vast terug met een schat aan ervaringen en leuke herinneringen. Veel plezier weer en succes met het geld verdienen.
Groetjes, Paul
30 Oktober 2008 - 11:32
Jolanda:
Geweldig om te lezen dat je het zo naar je zin hebt.De ene belevenis na
de andere. Dan is het hier wel heel erg saai zo achte de computer.
Proficiat met je vader en tot de volgende keer
Jolanda -
30 Oktober 2008 - 12:23
Arno Van Den Kieboom:
Hey Bartje,
Geweldige belevenissen joh. Ik merk wel dat je ons nog niet mist in ons kikkerlandje hahahah. Ik hoop dat je het naar je zin zult blijven hebben.
P.s nog gefeliciteerd met je vader he.
Arno -
30 Oktober 2008 - 13:05
Jan Burggraaf:
Bart,
Leuk om je reis en belevenissen zo te kunnen volgen. Een nadeel voor mij is wel dat het gaat kriebelen, zeker als het hier regent en de plicht alsmaar blijft roepen en schreeuwen. Ik schrijf Australië in ieder geval wel op mijn verlanglijstje. Het ga je goed!
Jan -
30 Oktober 2008 - 13:57
Nick:
bartmans,
Doe es rustig aan man. skydiving, duiken, je moet (lees: mag) nog een jaar... Wel erg vet zeg! Voordeel is natuurlijk wel dat er straks veel tijd overblijft voor het alombekende, oudhollandse aussiebierkappen. Groeten uit breda, ook aan jouw reismakkers.
Groet Nick -
30 Oktober 2008 - 16:07
Hannie:
hoi bart,
Cool!!!!!!!!!!!!!!
Pap zijn verjaardag gedeeltelijk in Leiden gevierd! Leiden staat bekend om zijn poëzie aan de muur. Je ziet veel levensgrote gedichten op gevels. Een ervan is wel erg toepasselijk voor jou:
Leef om te leven met een stralend lach
het is al zo kort
Dus geniet maar van elke dag!
Bart drink maar een lekker biertje op pap!
Lekker na genieten van het duiken en succes met je wasje!
Liefs mam
30 Oktober 2008 - 16:23
Han:
Hoi Bart,
wat een verhalen echt genieten voor jullie. We zijn benieuwd naar de film en hoe je op zo'n diepte en biertje drinkt. Vananvond ga ik mijn verjaardag met mijn familie vieren, later met mijn vrienden en kennissen en nog later met de buren. Bart het gaat je goed tot horens. Groet Han. -
30 Oktober 2008 - 19:00
Ilona:
Hoi Bart,
Zo te horen bevalt het duiken je wel!
Als ik je verhalen zo lees dan gaat het bij mij ook kriebelen!
Groetjes Ilona -
30 Oktober 2008 - 19:29
Robert:
Goed te lezen dat het goed met je gaat. Duiken is geweldig mooi. Erg leuk om zo je reis te volgen. Tot horens, wij ploeteren hier wel verder. PS nog proficiat met je vader. Groeten Robert Ineke en Kleine Koen. -
30 Oktober 2008 - 19:56
Oma:
Hallo Bart,
Vanavond ben ik op de verjaardag van je vader. Ik vond het heel leuk wat ik allemaal al van je gelezen en gezien hebt. Geniet er verder van en heel veel groeten van oma.Ik wordt goed op de hoogte gehouden hoe jij het allemaal stelt!
Je zit ver weg, maar ik denk vaak aan je.Nogmaals veel groeten, oma -
31 Oktober 2008 - 09:29
Hans & Anja:
Hoi Bart,
Geweldig hoor die belevenissen van jou.Als wij nog jong waren dan zouden we het wel weten.We zijn erg benieuwd naar de film,lijkt ons heel mooi om te zien.Geniet van je verdere avonturen.
Groetjes, Hans en Anja. -
31 Oktober 2008 - 10:11
Joost:
He Barthold,
Belangrijk met wassen is dat je donkere was en de witte was afzonderlijk van elkaar wast, anders gaat de kwaliteit (lees kleur) zeer snel achteruit!!!!
31 Oktober 2008 - 11:45
Melanie:
He Bart,
Fantastisch wat jullie tot nu toe allemaal al hebben meegemaakt. En dat terwijl jullie nog maar net 3 weken weg zijn. We houden jullie sites met goed bij en genieten van de verhalen (af en toe zijn we ook wel een beetje jaloers hoor)!!
Veel plezier met zijn 3en en geniet van de heerlijke avonturen!!
Groetjes aan mijn -
31 Oktober 2008 - 11:45
Melanie:
He Bart,
Veel plezier met zijn 3en en geniet van de heerlijke avonturen!!
Groetjes aan mijn broer en natuurlijk ook aan Paul..
Lieve groetjes Melanie
31 Oktober 2008 - 14:02
Peter En Jeannette:
Hoi Bart,
Geweldig om jullie avontuur zo te kunnen volgen, het is iedere keer weer leuk om je verhalen te lezen.Je bent een goede reisverslaggever.
Goede reis weer verder en we blijven je volgen.
groetjes
02 November 2008 - 11:40
Mariette:
"haai" die Bart,
na een paar spannende weekjes ben ik ook weer achter de pc gaan zitten om jouw verhaal te lezen. GAAF MAN.
wat een leuk verhaal en mooie foto's.
en de film zullen we bij je pa en ma gaan kijken als hij er is.(heeft moeders al gevraagd)
succes met de poging om je saldo weer wat op te vijzelen en geniet ervan met z'n 3en
gr. Ad&Mariette -
04 November 2008 - 14:32
W&W:
Inderdaad Bart, jullie zijn bofferds om dat allemaal mee te maken. Heerlijk om te lezen dat je al zoveel uit zo'n reis gehaald hebt.
Super goed van jou om te slagen voor je theorie examen duiken.
Ik kijk uit naar je volgende mail met foto's,
kus W&W